Buddha tál
A vegánok nagy kedvence a Buddha tál. Nem is csoda, mert minden megvan benne, ami kell, ráadásul ezzel a thai mogyorószósszal annyira finom, hogy talán a tál sem fog utána megmaradni.
Hozzávalók: (2 főre)
• 1 bögre BiOrganik quinoa
• 1 konzerv csicseriborsó
• 1/2 db édesburgonya
• 1 db avokádó
• ½ répa
• babcsíra
• szezámmag
• 1 ek. citromlé
• 4-5 ek. szójaszósz
• só
• fűszerpaprika
• fokhagymagranulátum
• lime
A szószhoz:
• 2 ek. mogyoróvaj
• 2 ek. szójaszósz
• ½ gerezd fokhagyma
• 1 ek. citromlé
• 2 ek. kókusztej
Elkészítés:
Kockázzuk fel az édesburgonyát, adjunk hozzá egy kevés olívaolajat sót, fokhagyma granulátumot, fűszerpaprikát, majd tegyük a sütőbe 15-20 percre.
Közben főzzük meg a quinoát sós vízben, szintén 15-20 perc alatt.
Süssük meg a csicseriborsót 2-3 evőkanál szójaszószban.
Készítsük el a thai mogyoró szószt 2 ek. mogyoróvajból, 2 ek. szójaszószból, egy gerezd fokhagymából, 2 ek. kókusztejből és 1 ek. citromléből.
Reszeljük le a répát vágjuk fel az avokádót, és állítsuk össze a tálat.
Tálaljuk babcsírával és szezámmaggal és lime-vagy citromkarikával.