Áfonyás citromkenyér
Egy kenyér, ami egyben desszert is? Igen, ez az áfonyás citromkenyér. Van ezzel bárkinek problémája? Szerintünk sincs. ;)
Hozzávalók:
• Biorganik rizsszirup ízlés szerint
• 250 g búzaliszt
• 2 dl növényi tej
• 50 g kókuszzsír
• 120 g vegán joghurt
• 2 tk. sütőpor
• 1 tk. szódabikarbóna
• egy csipet só
• vanília aroma
• 1 citrom leve és héja
• egy marék áfonya
Elkészítés:
1. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a szódabirarbónával és sóval.
2. Olvasszuk fel a kókuszzsírt, majd adjuk hozzá a joghurtot, növényi tejet és a rizszsirupot egy külön tában.
3. Öntsük össze a két tál tartalmát, majd facsarjuk bele a citromot, és reszeljük bele a héját is.
4. Végül keverjünk hozzá egy marék áfonyát, és öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe.
5. Süssük 170 fokon 45-50 percig.