Márc
22
2021
09:38
Márc
22
2021
09:38
Hortobágyi palacsinta
A palacsinta nem csak desszertre, hanem főfogásnak is kiváló. Vegánként sem maradsz ki a jóból, mert most megmutatjuk, hogyan készíthetsz növényi alapú hortobágyi palacsintát!
Hozzávalók: (8 darabhoz)
A palacsintához:
• 10 dkg liszt
• 2 dl növényi tej
• 1 evőkanál lenmag
• 2 dl szénsavas ásványvíz
• 1 tk. sütőpor
• egy csipet só
• kókuszolaj a sütéshez
A töltelékhez:
• 60 g VeganChef borsóprotein granulátum
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 kisebb fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 db répa
• 1 db paradicsom
• ½ dl sűrített paradicsom
• só
• ½ ek. fűszerpaprika
• 2 dl víz
Az öntethez:
• a töltelék szaftja
• 5-6 evőkanál Sojade Bio szójakészítmény (tejföl helyett)
Elkészítés:
1. Keverjük össze a lisztet, sót és sütőport, majd fokozatosan adjuk hozzá a növényi tej és víz elegyéhez, közben ügyelve arra, hogy a tésztánk ne legyen csomós.
2. Pirítsuk meg a vörös- és fokhagymát olívaolajon, majd adjuk hozzá a felszeletelt répát és paradicsomot.
5. Keverjük el benne előre beáztatott borsóproteint, hagyjuk egy kicsit pirulni, majd öntsünk hozzá 1-2 dl vizet, és fűszerezzük be.
6. Egy kevés olajon süssük ki a palacsintákat, majd töltsük meg őket a borsóproteines pörkölttel.
7. A töltelék kimaradt levét keverjük el 4 ek. növényi „tejföllel”
8. Először ezzel locsoljuk meg a palacsintákat, majd 1-2 ek. sima szójakészítménnyel is.
9. Tálaláskor megszórhatjuk metélőhagymával vagy petrezselyemmel.