Halrudacskák
Úgy hírlik, a gyerekek szeretik a halrudacskát. A vegánok is, csak az övék tofuból készül. Ami pedig a veganézt illeti... nos... azt mindenki szereti!
Hozzávalók: (2 adaghoz):
• 5-6 ek. VeganChef veganéz
• 1 csomag natúr tofu
• 2 ek. csicseriborsó liszt
• 2 ek. sörélesztőpehely
• 1 ek. citromlé
• 2 sushi lap (kis darabokra vágva)
• 1 ek. szója szósz
• 1 gerezd fokhagyma
• só
• zsemlemorzsa
• olaj a sütéshez
Elkészítés:
1) Tegyük az aprítógépbe a felkockázott
tofut, a lisztet, a sörélesztő pelyhet, a
citromlevet, a szója szószt, és a kis
darabokra vágott sushi lapot. Sózzuk,
borsozzuk, adjuk hozzá a fokhagymaport is,
és alaposan turmixoljuk össze. Ha nincs
aprítógépünk, nyomkodjuk szét a tofut, és
kézzel is összedolgozhatjuk a hozzávalókat.
2) Formáljunk kis rudakat, és forgassuk meg
zsemlemorzsában, majd süssük ki őket.
3) Tálaljuk veganézzel és friss zöldségekkel
vagy sült krumplival.