Gluténmentes Zabszelet
Ebben a időben egy gluténmentes csokoládés/pisztáciás zabszelet könnyen jó hangulatra deríthet.
Hozzávalók:
• 100 g BiOrganik gluténmentes zabpehely
• 1 db banán
• 1 ek. mogyoróvaj
• egy marék mogyoró és mazsola
• 1 ek. lenmag
• 1 tábla vegán étcsokoládé
• egy marék pisztácia (összetörve)
Elkészítés:
1. Keverjük össze a zabot a lenmaggal, mogyoróvajjal, 1,5 ek. felolvasztott
kókuszolajjal, és az összetört banánnal.
2. Béleljünk ki egy kis négyzet alakú tepsit sütőpapírral, és alaposan nyomkodjuk bele a masszát úgy, hogy mindenhova egyenlő mennyiség jusson.
3. Tegyük egy órára a hűtőbe, hogy megdermedjen, majd szeleteljük fel.
4. Olvasszunk fel egy tábla étcsokit egy kevés kókuszolajjal, és mártsuk bele a szeletek egyik oldalát.
5. Szórjuk meg tört pisztáciával, mielőtt a csoki megdermed.