Sülthagymás krémsajttal töltött lepény
Vegán szendvicskrémeinket nem csak kenyérre kenve fogyaszthatod, hanem süthetsz-főzhetsz is velük.
Hozzávalók:
- 1/2 doboz VeganChef sülthagymás
kérmsajt
- 2-3 db közepes méretű burgonya
- 15 dkg liszt
- 3 ek. napraforgó- vagy olívaolaj
- metélő- vagy medvehagyma
- 1/2 fej vöröshagyma
- só
Elkészítés:
1) Főzzük meg a burgonyát, majd törjük össze.
2) Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, a lisztet és sót, majd gyúrjuk össze alaposan.
3) Ha a massza nehezen formázható, adjunk még hozzá egy kis lisztet.
4) Készítsünk belőle kis lepényeket, a közepükbe pedig tegyünk 1-2 teáskanálnyi sajtkrémet, majd szórjuk meg felaprított metélő- vagy medvehagymával.
5) Végül "fedjük le" őket tésztával vastagon, hogy sütéskor ne follyon ki a sajtkrém. Süssük őket barnára egy kevés olajon.