Tápióka puding
Villámgyors, szuperfinom és még jól is néz ki, nem csoda, hogy annyian szeretjük. Ha te még nem készítettél tápiókapudingot, neked szól a következő receptünk, amit mindenképpen próbálj ki, mert ez egyszerűen kihagyhatatlan.
Hozzávalók:
• 1/2 csésze BiOrganik tápiókagyöngy
• 3,5 dl kókusztej
• 2 db mangó
• 1 db bio lime
• nádcukor ízlés szerint
• 1 tk. kukorica keményítő
Elkészítés:
1. Áztassuk be a tápiókagyöngyöt egy bögre kókusztejben.
2. Szeleteljük fel a mangókat és az egyiket turmixoljuk össze egy fél lime levével, fél dl kókusztejjel, és egy teáskanál kukorica keményítővel.
3. Főzzük 1-2 percig, hogy besűrűsödjön, majd öntsük a pohár legaljára.
4. Ezután főzzük meg a tápiókagyöngyöket is a maradék kókusztejben, amíg puding állagot nem kapunk, és ízesítsük nádcukorral.
5. Kanalazzuk a pohárba a pudingot, majd helyezzünk rá mangó kockákat. Facsarhatunk még rá lime levet, és ha bio a gyümölcs, a héját is ráreszelhetjük.