Sajtkrémmel töltött kifli
Ha utazol vagy kirándulsz, mindig jó, ha van nálad valami egyszerű, de nagyszerű harapnivaló. Különösen igaz ez akkor, ha nem vagy biztos benne, hogy út közben vagy a célállomáson be tudsz szerezni vegán élelmiszereket. Úgy gondoljuk, jobb előre készülni, mint utólag bánkódni, ezért ajánljuk figyelmedbe a következő receptet, ami biztosan nem fog csalódást okozni. ????????????
Hozzávalók:
- 1 csomag Vegan Chef natúr krémsajt
- 200 g növényi sajt (natúr vagy füstölt)
- 400 g finomliszt
- 150 g margarin
- 12 g élesztő
- 1,2 dl növényi tej
- só
Elkészítés:
1. Futassuk fel az élesztőt a növényi tejben.
2. Keverjük össze a lisztet, sót és olvasztott margarint, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt.
3. Miután alaposan összedolgoztuk a tésztát, tegyük félre egy fél órára kelni.
4. Közben reszeljük le a sajt egyik felét, a másikat pedig vágjuk csíkokra.
5. Nyújtsuk ki a megkelt tésztát kör alakúra, és vájuk egyenlő szeletekre (mint a tortát)
6. Kenjük meg a szeleteket krémsajttal, majd helyezzük rájuk a sajt csíkokat is.
5. Tekerjük fel őket, és szórjuk meg reszelt sajttal.
6. Süssük 180 fokon 20 percig.