Répás karfiolkrémleves
Megfőzni ezt a répás karfiolkrémlevest pontosan olyan, mint ahogy Hamupipőke készült a bálra: elősütni
a zöldségeket olyan, mint felölteni a gyönyörűséges estélyi ruhát. Kókusztejet éstejszínt használni olyan, mint tökhintóban utazni és a végén a kókuszchips lesz az üvegcipellő. Daliás herceget nem tudunk ígérni, de ki tudja....
Hozzávalók:
• BiOrganik pirított kókusz chips
• 1 db kisebb karfiol
• 2-3 db répa
• 1 fej vöröshagyma
• 2-3 koktélparadicsom
• 0,5 dl sűrített kókusztej
• 1 dl kókusztej
• 3 dl víz vagy zöldség alaplé
• 2-3 ek. olívaolaj
• petrezselyem
• só, bors
Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg, és szeleteljük fel a zöldségeket, majd terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
2. Locsoljuk le őket egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd süssük 180 fokon 30-40 percig.
3. Ezután helyezzük őket egy nagy lábasba, öntsük fel vízzel vagy zöldség alaplével és adjunk hozzá 1 dl kókusztejet.
4. Ha kellően megpuhultak, turmixoljuk krémesre egy botmixer segítségével. Ha túl sűrű, adhatunk még hozzá vizet vagy kókusztejet.
5. Tálaláskor öntsük a tetejére a sűrített kókusztejet, és szórjuk meg pirított kókusz chipsszel.