Vegán Palak “Paneer”
Mit gondoltok, Popeye szereti az indiai ételeket? Szerintünk igen, és ez a kedvence:
Hozzávalók:
(2 adaghoz)
• 1 ek. BiOrganik sörélesztőpehely
• 300 g friss, vagy fagyasztott spenót
• 1 csomag tofu
• 1/2 fej vöröshagyma
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 1 ek. citromlé
• 1 ek. olívaolaj
• 1 tk. curry
• só, bors
A pitához:
• 100 g liszt
• 0,5 dl víz
• 5 g élesztő
• 1/2 ek. olívaolaj
• 1/2 tk. só
• 1/2 tk. cukor
• BiOrganik fekete szezámmag
Elkészítés:
1. Aprítsuk fel a vöröshagymát és fokhagymát, majd pirítsuk meg az olívaolajon.
2. Adjuk hozzá a spenótot, növényi tejet, citromlevet, sörélesztőpelyhet és a fűszereket.
3. Főzzük körülbelül 20 percig, majd adjuk hozzá a tofu kockákat (amiket előzetesen meg is piríthatunk).
4. Tálaljuk friss pitával.
Pita elkészítése:
1. Futtassuk fel az élesztőt langyos, cukros vízben.
2. Keverjük össze a lisztet a sóval és olívaolajjal.
3. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, és miután alaposan összedolgoztuk, tegyük félre 1 órára kelni.
4. Ha a tészta megkelt, formáljunk kis lepényeket, (bevagdoshatjuk késsel) és szórjuk meg szezámmaggal.
5. Süssük tepsiben 220 fokon 5-6 percig.