Karobos pisztáciás babka
Ha valami finomságra vágysz, vagy megörvendeztetnéd a családot egy kis édességgel, próbáld ki a
karobos-pisztáciás babka receptünket. Már a látványból tudni lehet, hogy mennyire finom!
Hozzávalók:
a tésztához:
• 400 g búzaliszt
• 30 g nádcukor
• 50 g vegán vaj
• 7 g friss élesztő
• 2 dl kókusztej
• pisztácia
• egy csipet só
a töltelékhez:
• 30 g vegán vaj
• 40 g Naturmind nyers karobpor
• 40 g porcukor
Elkészítés:
1. Futtassuk fel az élesztőt 1 dl langyos növényi tejben.
2. Keverjük össze a lisztet, a cukor felével és egy csipet sóval, majd fokozatosan adjukhozzá az olvasztott vajat, a kókusztejet, végül pedig a felfuttatott élesztőt.
3. Dolgozzuk össze alaposan, majd takarjukle a tésztát, és tegyük félre egy órára kelni.
4. Ha megkelt, nyújtsuk ki olajozott felületen. (Ne lisztezzük, hogy a babka ne váljon szárazzá.)
5. Olvasszuk fel a vajat a töltelékhez, keverjük hozzá a karobport és a porcukrot, majd kenjük meg vele a kinyújtott tésztát.
6. Tekerjük fel, mintha kakaós csigát készítenénk, majd a tekercs közepén vágjukketté a tésztát. Csavarjuk meg mindkét szárat, majd fonjuk össze őket.
7. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyjuk még fél órát kelni.
8. A tetejét szórjuk meg pisztáciával, majd süssük 160 fokon kb. 35 percig.