Szept
17
2021
12:02
Szept
17
2021
12:02
Csípős "karfiolszárnyak"
Gyorsan elkészíthető, gluténmentes, és még ropogós is!
Hozzávalók:
• 60 g BiOrganik kukoricapehely
• egy közepes karfiol
• 2 ek. BiOrganik csicseriborsó liszt
• 0,5 dl víz
• 100 g Sojade "szójatejföl"
• chilli szósz ízlés szerint
• friss petrezselyem
• 1 gerezd fokhagyma
• só, bors
Lássuk:
1. Pároljuk meg feldarabolt a karfiolt.
2. Közben keverjük össze a csicseriborsó lisztet a vízzel, chilli szósszal, sóval és borssal.
3. Mártsuk bele a karfiolt, majd forgassuk meg az összetört kukoricapehelyben.
4. Süssük ki sütőben vagy olajban.
5. A szószhoz keverjünk össze 100 g szójatejfölt egy gerezd zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel és sóval.