Vöröslencsés bolognai tészta
Laktató ebéd 30 perc alatt? Akkor jöjjön most egy vöröslencse bolognai recept. Többet nem is mondunk róla, tudjuk, hogy időszűkében vagy. Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
• 1 bögre vöröslencse
• ½ üveg bolognai szósz
• 1 dl sűrített paradicsom
• 3 evőkanál olívaolaj
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 kisebb vöröshagyma
• 1 db közepes répa
• 1 db paradicsom
• só, oregánó
• víz
Elkészítés:
1. Pirítsuk a hagymákat az olívaolajon, amíg barnára sülnek.
2. Adjuk hozzá a felkockázott répát, és egy kis vizet.
3. Ha a répa is megpirult, adjuk hozzá a paradicsomot, és öntsük hozzá a vöröslencsét (nem kell előre beáztatnunk,
csak megmosni), és legalább egy bögre vizet.
4. Miután a lencse elfőtte a levét (kb. 10 perc), keverjük bele a bolognai szószt és a sűrített paradicsomot, majd ízesítsük sóval, oregánóval és bazsalikommal.
5. Főzzük egészen addig, amíg a lencse teljesen megpuhul (kb. további 10 perc), közben folyamatosan adagolva hozzá a vizet, amikor besűrűsödik.
6. Tálaljuk pennével vagy spaghettivel.