Quinoa Taco
Ez a quinoa taco annyira gazdag ízekben, színekben és tápanyagokban, hogy órákig tudnánk róla mesélni! Azért is imádjuk ezt a receptet, mert megmutatja a quinoa nem annyira ismert arcát, vagyis azt, hogy nem csak köretként fogyasztható.
Hozzávalók (4 db-hoz)
• 1 csésze (~150g) Biorganik quinoa
• 1/2 konzerv (~120 g) fekete vagy
vörösbab
• 1/2 konzerv (~150g) kukorica
• 1 fej lilahagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 db paradicsom
• 1,5 dl paradicsom szósz
• 4 ek. vegán joghurt/tejföl
• ½ avokádó
• 4 tortilla lap
• 3 ek. olívaolaj
• koriander
• chilli
• só
Elkészítés:
1. Mossuk meg a quinoát, és tegyük fel főni sós vízben.
2. Pirítsuk meg olívaolajon a felkockázott lila- és fokhagymát.
3. Adjuk hozzá a paradicsomot és a paradicsom szószt, majd a babot és a kukoricát.
4. Fűszerezzük chillivel, korianderrel, sóval és borssal.
5. Melegítsük fel a tortilla lapokat, majd töltsük meg quinoával, a chillis babbal, felkockázott avokádóval, és vegán "tejföllel".