Mac 'n' cheese
Sok szülő mentőöve volt már a sajtos tészta, mert azt még a legtöbb válogatós gyerek is szereti. Az a tapasztalatunk, ha a VeganChef cheddar ízűtömbbel és szendvicskrémmel készül a mac&cheese, a szülők kénytelenek lesznek hetente legalább egyszer ehhez a mentőövhöz nyúlni, mert a gyerekek hajlamosak követelni ezt a finomságot.
Hozzávalók:
- 200 g makaróni
- 1 csomag cheddar ízű krémsajt
- 200 g Vegan Chef cheddar ízű növényi sajt
- 1/2 dl növényi tej
- 1,5-2 ek. olívaolaj
- 3 ek. liszt
- 2-3 ek. sörélesztőpehely
- 2 gerezd fokhagyma
- egy csipet szerecsendió
- só
- bors
- metélőhagyma/petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
1. Főzzük meg a tésztát.
2. Pirítsuk meg a lisztet az olívaoljon, majd öntsük fel 1/2 dl növényi tejjel.
3. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával.
3. Keverjük hozzá a krémsajtot és lereszelt cheddar sajtot, majd adjuk hozzá a kifőtt makarónit és szórjuk meg sörélesztőpehellyel.
4. Tálaljuk friss metélőhagymával vagy petrezselyemmel.