Gluténmentes pestós pizza
Hallottad már azt a mondást, hogy "ha egy karfiolból lehet pizza, akkor te is képes vagy bármire"?Mennyire igaz!!! És képzeld el, mi mindent elérhetsz, ha egy karfiolból ilyen mennyei pizza lehet!?!
Hozzávalók:
a tésztához:
• egy fél karfiol
• 4 ek. tápióka keményítő
• 1 ek. zabliszt
• 1 tk. sütőpor
• 2 ek. olívaolaj
• oregánó
• só
A pestóhoz:
• egy nagy csokor friss bazsalikom
• 1/2 csésze kesudió
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 ek. sörélesztő pehely
• 1/2 citrom leve
• 3 ek. olívaolaj
A feltéthez:
• 4 db koktélparadicsom
• friss bazsalikom
Elkészítés:
- Áztassuk be a kesudiót néhány órára.
- Főzzük meg a karfiolt és miután leszűrtük, papírtörlő segítségével itassuk fel róla a maradék vizet, majd turmixoljuk le.
- Adjuk hozzá a tápióka keményítőt, zablisztet, sütőport és oregánót, majd keverjük össze alaposan. Várjunk egy kicsit amíg megszilárdul, majd kanalazzuk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Süssük elő (~ 5-8 perc alatt), közben pedig készítsük el a pestót.
- Tegyük az aprítógépbe a bazsalikomot, kesudiót, sörélesztőpelyhet és fokhagymát, majd öntsük bele a ctiromlevet és az olívaolajat.
- Miután összeturmixoltuk, kenjük az elősütött pizzára. Helyezzük rá a paradicsom szeleteket is, majd süssük 180 fokon 15 percig.
- Tálaljuk friss bazsalikommal.