Febr
12
2022
12:50
Febr
12
2022
12:50
Bulgur Tabulé
A tabulé, avagy a petrezselymes bulgursaláta egy "unalmas" hozzávalókból készült cseppet sem megunható köret vagy egytálétel. Mutatjuk az alapreceptet és azt, hogy mivel gazdagítod, rajtad múlik.
Hozzávalók:
• 1 csésze Naturmind bulgur
• 2-3 közepes paradicsom
• 1/2 kígyóuborka
• 2 csokor friss petrezselyem
• jégsalátalevelek a tálaláshoz
• zöldhagyma
• 2 ek. olívaolaj
• 1/2 citrom leve
• só, bors
Elkészítés:
Mossuk meg a bulgurt, majd tegyük fel főni 2 csésze sós vízben.
Aprítsuk fel a zöldségeket, adjuk hozzá az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, majd a főtt bulgurt.
Tegyük be a hűtőbe néhány órára, majd tálaljuk római vagy jégsalátalevélben.