Mungóbab dahl
Tudtad, hogy több ezer féle bab létezik? Azt már ne is próbáljuk meg megszámolni, hányféle ételt készíthetünk belőlük! A több ezer babféle közül a mi választásunk ma a mungóbabra esett, amiből dahlt készítettünk. Nyami!
Hozzávalók:
• 1 bögre (~ 200 g) mungóbab
• 1 kisebb édesburgonya
• 1 db paradicsom
• 1 dl növényi tej
• 1,5 dl sűrített paradicsom
• 1-2 dl víz
• 2 ek. olívaolaj
• 1 fej lilahagyma
• gyömbér
• kurkuma
• petrezselyem
• római kömény
• só, bors
Elkészítés:
1. Mossuk meg, majd áztassuk be a babot néhány órára.
2. Kockázzuk fel a lilahagymát, majd tegyük fel olívaolajon pirulni.
3. Kockázzuk fel az édesburgonyát és a paradicsomot is, majd adjuk a pirult hagymához a mungóbabbal együtt.
4. Öntsük fel vízzel, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a gyömbért, sót és a fűszereket.
5. Főzzük körülbelül 30 percen át, amíg a bab és az édesburgonya megpuhul, közben hozzáadva a növényi tejet.
6. Tálaljuk rizzsel, és friss petrezselyemmel vagy rukkolával.