Töltött jalapeno
Igazi ízkavalkád!
Már megint egy olyan receptet hoztunk nektek, amiről eddig biztosan nem is álmodtatok. Vagy mégis? Ki az, aki álmodott már vegán baconről? És ki szereti a jalapeno paprikát?
Hozzávalók (16 db hoz):
• 1 doboz VeganChef füstölt szendvicskrém
• 80g VeganChef natúr növényi tömb
• 8 db kisebb jalapeno paprika
Vegán “bacon”:
• 60 g natúr szejtán
• 5 ek. Biorganik tamari szósz
• 2 ek. olívaolaj
• 1 gerezd fokhagyma/1tk. fokhagymapor
• 1 tk. füstölt paprika
• só
• bors
Elkészítés:
1. Készítsünk pácot a szójaszósz, az olívaolaj és a fűszerek összekeverésével, majd forgassuk meg benne a felszeletelt szejtánt.
2. Tegyük a hűtőbe néhány órára, majd süssük ki egy serpenyőben kb. 5-8 perc alatt.
3. Vágjuk vékony, rövid csíkokra, és keverjük hozzá a füstölt szendvicskrémhez.
4. Vágjuk fébe, majd magozzuk ki a jalapeno-kat, és töltsük meg a szejtános krémmel. Ügyeljünk a mennyiségre, mert ha túl sokat teszünk bele, sütés közben kifolyhat.
5. Végül szórjuk meg reszelt növényi "sajttal" és süssük 180 fokon kb. 15 percig.