Répás vöröslencseleves
Ugyan közel már a tavasz, de a reggelek még elég csípősek snowflake . Melegítsd fel magad ezzel vöröslencse levessel, amely még az edzésedhez is jól jön, kitűnő fehérjeforrás.
Hozzávalók (4 adaghoz):
• 1 csésze (kb. 200g) BiOrganik vöröslencse
• 2 db sárgarépa
• 7-8 dl zöldségalaplé vagy víz
• 1 dl kókusztej
• 3 ek. sűrített paradicsom
• 1/2 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 ek. olívaolaj
• 1/3 ek. paprika
• 1/3 ek. kurkuma
• 1/3 ek. gyömbér
• egy csipet őrölt kömény
• só, bors ízlés szerint
a díszítéshez:
• 1-2 ek. kókuszkrém
• friss petrezselyem
Elkészítés:
1. Mossuk meg a vöröslencsét és hagyjuk kicsit ázni főzés előtt.
2. Daraboljuk fel a vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymával együtt pirítsuk meg olívaolajon egy lábosban.
3. Tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel a répát és adjuk a piruló hagymához.
4. Néhány perc után öntsük fel az alaplével/vízzel, adjuk hozzá a fűszereket és a vöröslencsét, a növényi tejet és a sűrített paradicsomot.
5. Fedővel lefedve, közepes fokozaton főzzük 20-25 percig, végül pürésítsük le (félig vagy teljesen) egy botmixer segítségével.
6. A tetejére kanalazzunk kókuszkrémet és szórjunk friss petrezselymet.