Teriyaki tofu
Te sem találsz tiszta teriyaki szószt a boltok polcain? Próbáld ki ezt a receptünket! Nem is olyan nagy ördöngősség elkészíteni :-) Mert ha sült tofuról van szó, akkor ahhoz teriyaki dukál ! Te milyen fűszerekkel csinálod a teriyakit?
Hozzávalók (2 adaghoz):
• 2 ek. BiOrganik tamari szójaszósz
• 1,5 csomag (300 g) natúr vagy marinált tofu
• 1/2 fej brokkoli
• 120 g BiOrganik jázmin rizs
• 1 ek. olívaolaj
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 ek. BiOrganik rizsszirup
• 1,5 ek. BiOrganik kukorica keményítő
• 1 kk. chili pehely
• 1 kk. gyömbérpor
• só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Keverjük el a kukorica keményítőt két evőkanálnyi vízben.
2. Adjuk hozzá a felkockázott tofut, a szójaszószt, a rizsszirupot, a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd óvatosan keverjük össze.
3. Mossuk meg a rizst, majd tegyük fel főni sós vízben.
3. Tisztítsuk meg és daraboljuk fel a brokkolit, tegyük fel olívaolajon sülni egy serpenyőben, majd sózzuk borsozzuk.
4. Néhány perc elteltével hozzáadhatjuk a tofut, de süthetjük külön is, hogy jobban megmaradjon rajta a máz.
5. Süssük közepes fokozaton körülbelül 10 percig folyamatosan kavargatva, közben pedig szűrjük le a rizst.
7. Tálaljuk zöldhagymával és szezámmaggal.