Répatorta
“Répatorta van? Igen, van nyuszika!”
És ez tényleg nem vicc, Te is elkészítheted könnyedén és büszkén mutathatod, hogy a vegánok nem csak nyers répát esznek!
Hozzávalók:
• 1 csésze (140 g) BiOrganik zabpehelyliszt
• 1 csésze (140 g) búzaliszt
• 2 db sárgarépa
• 3/4 csésze növényi tej
• egy fél narancs leve
• 2 ek. kókuszolaj
• 2 tk (10g) sütőpor
• 1 tk. (5g) szódabikaróna
• 1 tk. almaecet
• 3-4 ek- rizs- vagy juharszirup
• egy marék pekándió
• 1 ek. chiamag
• 1 ek. tökmag
• 1 tk. fahéj
• 1 tk. gyömbérpor
• egy csipet szerecsendió
• egy csipet só
a tetejére:
• 3 ek. szójajoghurt
• 1 ek. porcukor
• pár szem pekándió
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Hámozzuk meg, majd reszeljük le a répát.
3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
4. Keverjük össze alaposan a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a répát, a növényi tejet, az almaecetet, az olvasztott kókuszolajat és a rizsszirupot.
5. Daraboljuk fel a tökmagot és a pekándiót, majd a chia maggal együtt adjuk a tésztához.
6. Végül facsarjuk bele egy fél narancs levét és keverjük össze alaposan.
7. Kenjük ki a tortaformát kókuszolajjal, oszlassuk el benne a masszát, majd süssük 160 fokon 40-45 percig. Az utolsó 15 percre takarjuk le a tetejét sütőpapírral vagy alufóliával, hogy meg ne égjen.
8. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük tűpróbával, hogy biztosan megsült a közepe, majd hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.
9. Keverjük a porcukrot szójaoghurthoz, majd oszlassuk el egyenletesen a torta tetején, végül díszítsük néhány szem pekándióval.