Krémsajtos spárga leveles tésztában
"Csirágos papucsot mindenkinek!"
Nem ez nem egy új cipődivat, hanem a legújabb receptünk a spárgás papucs vendégváró falatok. Ugyanis a spárgát hívják csirágnak, vagy nyúlárnyéknak is :-)
A spárga a zöldségek királya és egy kis zöldfűszeres növényi krémsajttal igazi fejedelmi harapnivalót készíthetünk. Fehér spárgával próbáltad már?
Hozzávalók (kb. 8 db-hoz):
• 1/2 doboz VeganChef zöldfűszeres szendvicskrém
• 1 csomag (275 g) leveles tészta
• 20-24 vékonyabb spárga
• 3 ek. olívaolaj
• 1 ek. citromlé
• 1-2 gerezd fokhagyma
• só, bors
• 1-2 ek. növényi tej a kenéshez
Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg a spárgát, vágjuk/törjük le róla a fás végét és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
2. Az olívaolajhoz keverjünk citromlevet, tört fokhagymát, sót és borsot, majd oszlassuk el egyenletesen a spárgákon.
3. Süssük 200 fokon 8-10 percig.
4. Közben vágjuk a leveles tésztát egyenlő négyzetekre, és a közepét kenjük meg 1-1 tk. zöldfűszeres szendvicskrémmel. Fontos, hogy csak a közepére tegyünk, hogy sütés közben ne follyon ki.
5. Az elkészült spárgákat helyezzük a tésztára, majd hajtsuk rá a négyzetek 2-2 oldalát, a felsőt jól belenyomkodva a tésztába, hogy ne jöjjön fel.
6. Kenjük meg őket egy kis növényi tejjel, majd süssük 180 fokon 15-20 percig.