Céklás hummusz
Fáradékonyság over! Igazi vas és kálciumbomba a javából!
A céklát nem kell bemutatni magas vastartalma miatt, viszont azt tudtad hogy a fekete szezámmagban a kálcium mellett több fehérje is van mint a fehér szezámmagban?
Hozzávalók (2 adaghoz):
• 1 ek. BiOrganik fekete szezámmag
• 220 g csicseriborsó (főzve)
• 1/2 nagyobb cékla
• 1 ek. olívaolaj
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 ek. citromlé
• 1 tk. római kömény
• só ízlés szerint
• friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
1. Főzzük az előző este beáztatott csicseriborsót sós vízben kb. 1 óra 15 percig.
2. Tisztítsuk meg a céklát alaposan, majd szintén tegyük fel főni kb. 1 órára.
3. Miután a csicseriborsó és a cékla is megfőtt, helyezzük őket az aprítóba, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, citromlevet, római köményt és a sót.
4. Miután lepürésítettük, locsoljuk meg olívaolajjal és szórjunk rá pár szem csicseriborsót, friss petrezselymet és fekete szezámmagot.
5. Mi currys pitával, nyers répával és zellerszárral tálaltuk.