Babkrémes miniszendvicsek
Mungóbabot leginkább csíráztatni szoktuk, de isteni pástétomot is készíthetünk belőle.
Elfelejtheted az unalmas margarint, vagy a májkrémet. Diéta és edzés mellett is kitűnő alternatíva, mert magas a fehérjetartalma! Ha nagyobb adagot készítesz, egy hétre megvan a kenyérrevaló.
Hozzávalók (2 adaghoz):
Babkrém:
• 1 csésze (80 g) BiOrganik mungóbab
• 1 vékonyabb szál zöldhagyma
• 1,5 ek. olívaolaj
• 1/2 tk. só
• 1/2 tk. bors
• 3-4 ek. víz
Szendvics:
• 1/4 csomag VeganChef füstölt cheddar tömb
• 1-2 ek. Naturmind fekete szezámmag
• 1 nagy teljes kiőrlésű baguett
• 6-8 db koktélparadicsom
• rukkola saláta
• zölhagyma
Elkészítés:
1. Mossuk meg és áztassuk be a babot 3-4 órára.
2. Főzzük meg sós vízben kb. 30 perc alatt.
3. Ha megpuhult, helyezzük az aprítóba és adjuk hozzá a zöldhagymát, az olívaolajat és a vizet, majd sózzuk borsozzuk.
4. Pürésítsük le, és ha szükséges, adjunk még hozzá egy kis vizet.
5. Ha elkészült, tegyük be hűtőbe egy kis időre, mielőtt elkészítjük a szendvicset.