Lasagne
Hozzávalók (4 adaghoz):
• 100 g VeganChef növényi sajt
• 100 g VeganChef borsóprotein granulátum
• 5 dl dennree sűrített paradicsom
• 400 g durum lasagne tészta
• 2 ek. olívaloaj
• 1 nagyobb paradicsom
• 1 fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1/2 tk. oregánó
• 1/2 tk. bazsalikom
• 1/2 tk. füstölt paprika
• só, bors ízlés szerint
• friss bazsalikom a tálaláshoz
A besamelhez:
• 50 g búzaliszt
• 5 dl növényi tej
• 2 ek. olívaolaj
• 1 gerezd fokhagyma
• 1/2 tk. szerecsendió
• só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Pirítsuk meg olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
2. Áztassuk be a borsóprotein granulátumot langyos vízbe kb. 5 percre.
3. Adjuk a hagymához a feldarabolt paradicsomot, majd a fűszereket és a sót.
4. Öntsük fel sűrített paradicsommal, adjuk hozzá a borsófehérjét, és főzzük össze kb. 5 perc alatt.
5. Főzzük meg a lasagne tésztát sós, olívaolajos vízben a csomagoláson lévő útmutatás szerint, majd óvatosan szűrjük le.
6. A besamelhez hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, majd szórjuk rá a lisztet. Ha megpirult, öntsük fel egy kevés növényi tejjel, és keverjuk csomómentesre. Sózzuk, és fűszerezzük szerecsendióval, borssal és fokhagymával
7. Öntsük hozzá a maradék tejet is, és kevergessük, amíg besűrűsödik.
8. Rétegezzük a hozzávalókat egy hőálló tálban; elsőként oszlassunk el az alján egy kevés olívaolajat, majd helyezzünk rá tésztalapokat, a paradicsomos szószt, végül a besamelt. Ismételjük addig, amíg a tál megtelik.
8. Szórjuk meg a tetejét reszelt növényi sajttal, majd süssük 180 fokon 20-25 percig.
9. Tálaljuk friss bazsalikommal.
Hallottad már azt a mondást, hogy "ha egy karfiolból lehet pizza, akkor te is képes vagy bármire"?Mennyire igaz!!! És képzeld el, mi mindent elérhetsz, ha egy karfiolból ilyen mennyei pizza lehet!?!
Mit gondoltok, Popeye szereti az indiai ételeket? Szerintünk igen, és ez a kedvence: