Rakott burgonya
Egy örök klasszikus, hagyományos ízekben, vegán alapokon. Kóstold meg a Vegaföllel, nem fogsz csalódni!
Hozzávalók (4 adaghoz):
• 1 doboz VeganChef Vegaföl
• 150g VeganChef füstölt cheddar tömb
• 4-5 db közepes burgyonya
• 2 db sárgarépa
• 1/3 fej brokkoli
• 1 fej lilahagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 2-3 ek. olívaolaj
• só, bors ízlés szerint
• friss petrezselyem
Elkészítés:
1. Hámozzuk meg a burgonyát és a répát, majd vágjük őket vékony csíkokra egy szeletelő segítségével.
2. Vágjuk fel a hagymát és a brokkolit is hasonló szeletekre.
3. Öntsünk egy kevés olívaolajat egy hőálló üvegtálba, majd helyezzünk rá egy réteg burgonyát, répát, végül brokkolit.
4. Sózzuk és borsozzuk, majd adjuk hozzá a lila- és a tört fokhagymát is.
5. A tetejét kenjük be néhány kanál vegaföllel, majd ismételjük a rétegzést addig, amíg a tálunk megtelik.
6. A tetejét végül szórjuk meg reszelt "sajttal", majd süssük 180 fokon kb. 45 percig. Ha a sajt gyorsan pirulna, takarjuk le alufóliával, és csak a sütés utolsó pár percében vegyük le.