Áfonyás Sajttorta
Egy ellenállhatatlan vegán áfonyás sajttorta, melyel tuti nyerő leszel, bárkinek is készíted!
Hozzávalók (18 cm tortához):
Az alaphoz:
• 5-6 szem Naturmind aszalt datolya
• 25 g Alsan-bio vegán margarin
• 1/2 csésze (kb. 45g) Naturmind zabpehely
• 2/3 csésze (kb. 90g) mandula
A krémhez:
• 2 doboz VeganChef mascarpone
• 1 csésze (2,5 dl) növényi tej
• 2 ek. BIOrganik tápióka keményítő
• 1 tk. agar agar por
• 2 tk. vaníliás cukor
• rizsszirup ízlés szerint
A felső réteghez:
• 1,5 csésze fagyasztott áfonya
• 1 ek. Biorganik tápióka keményítő vagy 1/2 tk. agar agar
• 1 csésze (2,5 dl) víz
• 1 ek. citromlé
Elkészítés:
1. Helyezzük az aprító gépbe a datolyát, a margarint, a zabpelyhet és a mandulát, majd daráljuk le.
2. Oszlassuk el a masszát egyenletesen a tortaforma alján.
3. Keverjük csomómentesre a tápióka keményítőt és az agar agar port egy kevés növényi tejben.
4. Öntsük hozzá a maradék tejet és forraljuk fel egy lábasban folyamatosan kavargatva, amíg be nem sűrűsödik.
5. Vegyük le a gázról, keverjük a mascarponéhoz és édesítsük rizssziruppal és vanília cukorral. Használjunk botmixert vagy keverőgépet, hogy teljesen homogén krémet kapjunk.
6. Öntsük ki a tortaformába, majd tegyük a hűtőbe, amíg a legfelső réteg elkészül.
7. Helyezzük az áfonyát egy lábasba, öntsünk hozzá egy kevés vízet és főzzük addig, amíg kissé lekvár állagú lesz.
8. Adjuk hozzá a vízben feloldott agar agart vagy keményítőt és kevergessük a kocsonyás állag eléréséig, majd oszlassuk el a torta tetején.
9. Tegyük a tortát a hűtőbe legalább 6 órára, mielőtt elfogyasztanánk.
Igazi ízkavalkád!
Már megint egy olyan receptet hoztunk nektek, amiről eddig biztosan nem is álmodtatok. Vagy mégis? Ki az, aki álmodott már vegán baconről? És ki szereti a jalapeno paprikát?
Egy kenyér, ami egyben desszert is? Igen, ez az áfonyás citromkenyér. Van ezzel bárkinek problémája? Szerintünk sincs. ;)