Corn Dog
Valami gyors, meleg harapnivalóra vágysz? Akkor a Corn Dog a Te ennivalód! Vendégváró falatoknak is kitűnő!
Hozzávalók (6 db-hoz):
• 1/3 csomag VeganChef füstölt növényi szelet
• 100 g Naturmind durumliszt
• 100 g kukoricaliszt
• 1 tk. sütőpor
• 200 ml növényi tej
• 6 db vegán virsli
• só, bors ízlés szerint
• kb. 800 ml olaj a sütéshez
• 6 db hurkapálca
Elkészítés:
1. Keverjük össze a liszteket, a sütőport, a sót és a borsot.
2. Adjuk hozzá a növényi tejet, majd egy botmixer segítségével turmixoljuk le.
3. Öntsük a tésztát egy magas falú pohárba/befőttesüvegbe.
4. Tegyük fel az olajat egy nagy serpenyőben hevülni.
5. Vagdossuk be a virsliket, tűzdeljük bele a vegán sajtot, majd szűrjuk fel őket a hurkapálcákra.
6. Mártsuk bele őket egyesével a pohárban lévő tésztába, majd rögtön helyezzük a serpenyőbe.
7, Óvatosan forgatva süssük néhány, amíg aranybarnák lesznek.