Gluténmentes fahéjas keksz
Milyen jó is az amikor a lakást a közelgő ünnepek fahéjas hangulata lengi körül. Ez a recept olyan gyorsan elkészül, hogy már érzed is az illatát, nem!? :)
Hozzávalók (12 db-hoz):
• 1/2 csésze (50g) BiOrganik útifűmaghéj
• 1 csésze (140g) BiOrganik zabpehelyliszt
• BiOrganik rizsszirup vagy nádcukor ízlés szerint
• 1/2 (125ml) csésze vegán margarin
• 1/3 (90ml) csésze növényi tej
• 1 tk. sütőpor
• 1 tk. vaníliacukor
• 1,5 tk. fahéj
• 1/2 tk. őrölt gyömbér
• 1/2 tk. szerecsendió
Elkészítés:
1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a növényi tejet és az olvasztott margarint.
2. Gyúrjuk össze alaposan a tésztát, nyújtsuk ki, majd egy pohár segítségével szaggassuk ki a kis korongokat.
3. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük 180 fokon kb. 20 percig.
Ugye, hogy ez gyors volt? ;)