Lencsegulyás
Az őszi hideg túrázás után mindig jól esik egy tányér forró leves. Mi a gulyáslevest ajánljuk egy kis Vegaföllel!
Hozzávalók (4 adaghoz):
• 4 ek. VeganChef vegaföl
• 200 g BiOrganik barna lencse
• 2 db nagyobb sárgarépa
• 1 db nagyobb fehérrépa
• kb. 1/4 zeller
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• kb. 1,5-2 liter víz
• 1,5 ek. olívaolaj
• 1 db bio zöldségleveskocka
• 2-3 babérlevél
• 2 tk. pirospaprika
• 1 tk. őrölt kömény
• só, bors ízlés szerint
A csipetkéhez:
• 1 csésze (140 g) búzaliszt
• 1/2 ek. olívaolaj
• víz
• só ízlés szerint
Elkészítés:
1. Áztassuk be a lencsét 3-4 órával a főzés előtt.
2. Egy lábasban pirítsuk meg a felkockázott vöröshagymát az olívaolajon.
3. Közben hámozzuk meg és vágjuk fel a zöldségeket.
4. Ha a hagyma megpirult, adjuk hozzá a zöldségeket és a lencsét, majd öntsük fel vízzel.
5. Keverjük el benne a leveskockát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és fűszereket.
6. Főzzük a levest kb. 25-30 percig, közben pedig készítsük el a csipetkét; adjuk a liszthez az olívaolajat és a sót, majd annyi vizet, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk.
7. Gyúrjuk össze, majd kézzel formázzuk meg belőle a kb. 1 cm-es csipetkéket, és egyesével dobjuk őket a levesbe.
8. Ezt követően főzzük további 10-15 percig, majd tálaljuk vegaföllel és friss petrezselyemmel.