Sütőtökös brownie
Próbáltad már a sütőtököt brownieban? Igazi téli süti, készítésénél az alapanyagok illata az ünnepi hangulatot varázsolja a lakásba.
Hozzávalók:
• 1 csésze (140g) BiOrganik zappehelyliszt
• 1 csésze (140g) búzaliszt
• 2/3 csésze (160 ml) Sojade növényi tej
• 1/2 csésze (80g) Alsan-bio vegán margarin
• 1-1,5 tábla (100-150g) étcsokoládé
• nádcukor ízlés szerint
• 2-3 ek. narancslé
• 2/3 csésze sütőtökpüré
• 2 tk. őrölt fahéj
• 1 tk. őrölt gyömbér
• 1/2 tk. örölt szerecsendió
• 1/3 tk. őrölt szegfűszeg
• 1 tk. vaníla aroma
• 1,5 ek. cukrozatlan kakaópor
• 1,5 tk. sütőpor
• egy csipet só
Elkészítés:
- Süssük meg a mosott feldarabolt a sütőtököt kb. 50-60 perc alatt 200 fokon.
- Közben keverjük össze a liszteket a sütőporral és sóval, majd osszuk egyenló részekre két nagyobb tálban.
- Olvasszuk fel az étcsokoládét kb. 40g vegán margarinnal, majd öntsük az egyik lisztes tálba kb. 100 ml növényi tejjel együtt.
- Végül adjuk hozzá a kakaóport, illetve nádcukrot, amennyiben a csokoládé nem elég édes, és alaposan keverjük össze.
- Ha a sütőtök elkészült, húzzuk le a héját, majd helyezzünk az aprítóba kb. 2/3 csészényit.
- Adjuk hozzá a narancslevet, és turmixoljuk le.
- A második adag liszthez keverjük hozzá a fahéjat, gyömbért, szerencsendiót, szegfűszeget, vaníliaaromát, majd a nádcukrot.
- Ezt követően öntsük bele a tökpurét, 40 g olvasztott vegán margarint és kb. 60 ml növényi tejet, végül kavarjuk össze alaposan.
- Öntsük ki elsőként a csokis tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetején pedig oszlassuk el a sütőtököset, majd egy evőeszköz nyele vagy kés segítségével kissé keverjük össze a kettőt, hogy örvényes legyen.
- A tetejére még készíthetünk egy réteget kb. 50 g étcsokoládé felolvasztásával.
Süssük 180 fokon kb. 25-30 percig.