Kókuszos #rizskása
Boldog Karácsonyt kívánunk ezzel az ünnepi kásával! Hogy a reggeli is ünnepi legyen, ne csak a vacsora!
Kókuszos rizskása recept
Hozzávalók:
- 50g BiOrganik rizskása dara
- 200ml kókusztej
- 1 nagy evőkanál kókuszreszelék
Elkészítése:
Egy kisebb lábosban összekeverem a hozzávalókat, majd elkezdtem közepes hőmérsékleten folyamatos kavargatás mellett felmelegíteni. A rizskása dara szépen lassan magába szívja a folyadékot. Ha úgy érezzük, hogy még elbírna egy keveset akkor nyugodtan adjunk hozzá még kókusztejet, vagy ha spórolósabbak vagyunk akkor vizet. Én így utólag vízzel szoktam hígítani. Ennyi nem vesz el a kása krémességéből. Fontos, hogy inkább kis adagokban adjunk a kásához a folyadékot, hogy nehogy túlságosan folyóssá váljon. Amikor a kása elérte az általunk preferált konzisztenciát és látjuk, hogy a rizsdara szemek is szépen homogénné váltak (nincsenek száraz darabok a keverékben), akkor megkóstolhatjuk és ízlés szerint édesíthetjük. Én ennél a receptnél a kókusz miatt nem használtam extra édesítőt. Amíg még meleg, a kását egy tálba öntjük, de még korántsem vagyunk kész. ;)
Matcha-spirulina-kókusz joghurt krém
Hozzávalók
- 1 tk matcha por
- 1 tk spirulina por
- 1 ek kókuszreszelék
- juharszirup
- 2-3 ek joghurt
Elkészítés:
Bár lehet, hogy a fent említett porokról még nem hallottál, vagy óckodsz tőlük, ezt a lépést ne hagyd ki, mert ezek az anyagok számtalan hasznos tápanyagot hordoznak, amikkel még teljesebbé teszik a reggelidet. ;) Na szóval, a porokat és a kókuszt összekeverjük pár evőkanál joghurttal. Te használhatsz kevesebbet a porokból, vagy többet a joghurtból, hogy lágyabb ízt kölcsönözz a krémnek. Én az intenzív, fenyőfa sötétzöld szín elérése végett használtam ennyit. :) De ha te is követed az eredeti mennyiségeket, akkor nyugodtan adj a keverékhez egy kis juharszirupot, hogy kiegyensúlyozza a matcha és a spirulina föld szerű (de általam nagyon szeretett) ízét.
Díszítés:
Egy nagy kanállal rámertem a zöld joghurtból a kására és kanál élével, valamint egy fogpiszkálóval szét egyengettem a tálon, hogy olyan karácsonyfás legyen. Az üres kása felületre szórtam néhány hópihe formájú cukor dekorációt és a karácsonyfa tetejére is került egy különlegesen szép piros cukor csillag.
Íme, te is elkészítetted ezt az idilli karácsonyi tájat a rizskásád tetejére. Lőjj gyorsan egy képet, ha másokkal is meg akarod osztani, elvégre nem kis munkát fektettél bele és vesd is bele magad egy kanállal nehogy kihűljön! ;)
Jó étvágyat!
‘porridgenius, Szikszay Dorottya’