Vegán steak
Itt a "Veganuary2023"! A mellékelt recepttel kívánunk segíteni, hogy teljesíteni tudd a kihívást! Búzahúsra fel!
Hozzávalók (4 adaghoz):
• 2 csésze (kb 280 g) búzasikér
• 3 ek. BiOrganik sörélesztőpehely
• 3 ek. BiOrganik tamari szójaszósz
• 150g főtt csicseriborsó
• 1/2 csésze víz
• 2 gerezd fokhagyma
• 1-2 ek. sűrített paradicsom
• 1 tk. dijon mustár
• 1 tk. füstölt paprika
• 2 ek. olívaolaj
• só, bors ízlés szerint
a körethez:
• 16-20 db apró sárga burgonya
• 2 fej lilahagyma
• egy kisebb szál rozmaring
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 ek. olívaolaj
• só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Helyezzük a darálóba a főtt csicseriborsót és pürésítsük le.
2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot, szójaszószt, a sörélesztőpelyhet és a fűszereket, majd a vizet is hozzáöntve turmixoljuk tovább vagy kavarjuk össze alaposan.
3. Öntsük bele a búzasikért, és folytassuk a kavarást, amíg össze nem áll egy homogén, gyúrható masszává.
4. Osszuk körülbelül 8 egyenlő részre, majd formájuk meg belőle a steak-eket.
5. Csomagoljuk őket alufóliába és főzzük őket egy nagy lábas vízben kb. 20 percig.
6. Ha megfőttek, csomagoljuk ki őket, és hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben.
7. Süssük a steakeket kb 10-10 percig mindkét oldalukon.
A köret elkészítése:
1. Mossuk meg, majd vágjuk félbe a burgonyákat.
2. Helyezzük őket olívaolajjal kikent tepsibe
3. Tegyünk be közéjük néhány szintén félbevágott foghagyma gerezdet, illetve a két felkarikázott lilahagymát.
4. Sózzuk, borsozzuk, illetve helyezzük rá a friss rozmaringot.
5. Süssük 180 fokon kb. 25 percig, amíg a burgonyák aranybarnák nem lesznek.
_veganflora_
Már biztos tudjátok, hogy a VeganChef növényi szendvicskrémeket nem csak kenyérre kenve fogyaszthatjátok, hanem süthettek-főzhettek is velük. Most pedig egy újabb ötletet hoztunk nektek arra vonatkozólag, hogy mi lehet az a finomság, amit el tudtok készíteni a natúr ízű kencével.