Kakaós chia pudding
Reggeli? Desszert? Akár mindkettő! Próbáld ki chia pudingunkat és még az Omega3 bevitelről is gondoskodsz. Brumm!
Hozzávalók (2 adag):
60 g BiOrganik chiamag
25 g holland kakópor
2 ek juharszirup
1/2 tk vanília aroma
240 ml kókusztej
Elkészítése:
1) Egy mély tányér fölött, egy kis szitán szűrjük át a cukrozatlan holland kakaó port.
2) A finom porhoz öntsük hozzá a juharszirupot és a vanília aromát, majd egy kis habverővel vagy villácskával keverjük össze amíg a hozzávalók egy masszává nem állnak össze. Próbáljuk megállni, hogy az egészet magában megegyük! ;)
3) A kakaós masszához öntsük hozzá a növényi tejet és keverjük csomómentesre.
4) Ekkor jön a képbe, mármint a keverékhez a chia mag és kavargassuk meg jó alaposan.
5) A tálat fedjük le és hagyjuk a hűtőben pihenni minimum 4 órán keresztül.
Díszítés:
Az egyik legjobb párosítás ezzel a chia puddinggal a keksz! Tálalás előtt rétegezhetjük a puddingot vagy díszíthetjük a tetejét kedvenc kekszünkkel. Ha olyan kedvünk van akkor még egy macit is formázhatunk belőle, mint ahogyan én tettem babapiskótából és zab kekszből. ;)
@porridgenius, Szikszay Dorottya
Ismét egy szuperjó receptet hoztunk nektek! Ezek a cheddaros brokkolis sajtgolyócskák lesznek mindenki új kedvencei! Imádni fogják a vendégek, a gyerekek, és te is.
Hamburgert ezerféle pogácsával el tudjuk készíteni. Ma mutatunk egy különleges változatot, amelynek amarant és vöröslencse az alapja és mi azért szeretjük, mert mindenki az ízlése szerint választhat hozzá öntetet és zöldséget, mert minden illik hozzá.
Villámgyors, szuperfinom és még jól is néz ki, nem csoda, hogy annyian szeretjük. Ha te még nem készítettél tápiókapudingot, neked szól a következő receptünk, amit mindenképpen próbálj ki, mert ez egyszerűen kihagyhatatlan.