Narancsos karob torta
Ebben a sütireceptben a narancs minden részét felhasználhatod. Igen a héját is! Viszont csak kezeletlen, lehetőleg BIO narancsot használj!
Hozzávalók (18 cm-es formához):
• 4 ek. Naturmind nyers karobpor
• 2 csésze (280 g) búzaliszt
• 1/2 csésze (125 ml) kókuszolaj
• 3/4 csésze (200 ml) növényi tej
• 1/3 csésze (85 ml) narancslé
• 2 ek. kandírozott narancs
• 1/2 csésze (kb. 70g) nádcukor
• 1,5 tk. sütőpor
• egy csipet só
a krémhez:
• 6-8 db BiOrganik datolya
• 2 ek. Naturmind nyers karobpor
• 1/3 csésze (75 g) vegán vaj
• 2 ek. mandulavaj
• 4 ek. növényi tej
a tetejére:
• 1/2 db bio narancs
• egy marék mandula
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt.
2. Keverjük össze a lisztet, a karobport, a nádcukrot, a sütőport, a sót és a kandírozott narancsot egy nagy tálban.
3. Adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat, a növényi tejet és a narancslevet, majd keverjük csomómentesre.
4. Öntsük ki a tortaformába, és süssük 180 fokon kb. 35-40 percig. Ha erősen barnul a teteje, közben fedjük le fóliával.
5. Turmixoljuk a datolyát a mandulavajjal, a vegán vajjal és a növényi tejjel, amíg homogén masszát kapunk.
6. Ha a torta megsült, hagyjuk lehűlni, majd kenjük el a tetején a datolyás krémet.
7. Díszítsük narancs szeletekkel és mandulával.
@_vaeganflora_
Fáradékonyság over! Igazi vas és kálciumbomba a javából!
A céklát nem kell bemutatni magas vastartalma miatt, viszont azt tudtad hogy a fekete szezámmagban a kálcium mellett több fehérje is van mint a fehér szezámmagban?
Uncsi a zöldbabfőzi? A saláta szó ne tévesszen meg, ez egy laktató kombó, főétkezésnek is elmegy!