Kukoricapehely desszert
Egy újabb könnyen elkészíthető gyors, tápláló reggeli. Vegán, gluténmentes ropogós kukoricapehellyel. Próbáld ki!
Ez a recept az egyik kedvenc gyerekkori édességem vegán rekreációja. Hihetetlenül finom, egyszerű, egyszerre krémes és roppanós, valamint úgy turbózhatod fel ahogyan csak szeretnéd: gyümölcsökkel, magvakkal. Csak a képzeleted szabhat határt! De először érdemes elkészíteni az alap receptet, mert így is megállja a helyét. ;)
Hozzávalók:
2-3 marok BiOrganik kukoricapehely
240 ml kókusz joghurt (a sűrűbb fajta)
1.5 ek juharszirup
Elkészítés:
Mindent keverj össze egy tálban, úgy hogy az összes kukorica pehely jól elvegyüljön a joghurttal. Igazából kész is. :D Hogy még nosztalgikusabb legyen az élmény használhatod az egyik gyerekkori táladat. Díszítés gyanánt néhány szimmetrikus kukorica pelyhet kiválogattam és egy napocskát formáltam belőlük a tál tetején.
Én a fenti arányokkal dolgoztam, de te nyugodtan igazítsd a receptet az ízlésedhez. Ha jobban szeretnéd a krémességet előtérbe helyezni, akkor használj kicsivel kevesebb kukorica pelyhet és hagyd állni, hogy megszívja magát nedvességgel. Ha roppanós textúrára vágysz, akkor ne kíméld a kukorica pelyhet és fogyaszd el minél előbb.
@porridgenius
A tabulé, avagy a petrezselymes bulgursaláta egy "unalmas" hozzávalókból készült cseppet sem megunható köret vagy egytálétel. Mutatjuk az alapreceptet és azt, hogy mivel gazdagítod, rajtad múlik.
Egy klasszikus karácsonyi receptet ajánlunk Nektek, gluténmentes verzióban. A karácsonyfára is akaszthatjátok díszként, de a sütisdobozt is megtömhetitek vele.
Ha valami finomságra vágysz, vagy megörvendeztetnéd a családot egy kis édességgel, próbáld ki a
karobos-pisztáciás babka receptünket. Már a látványból tudni lehet, hogy mennyire finom!