Eper tiramisu
Valentin-napi telitalálat.
Hozzávalók (4 adaghoz):
* 1,5 doboz Veganchef mascarpone
* 1 csésze (140 g) Naturmind zabpehelyliszt
* 3-4 ek. (40 g) Naturmind mandulaliszt
* 1/3 csésze (45 g) Biorganik kukoricakeményítő
* 1/3 csésze (80) csicseriborsó lé
* 1/4 csésze (60 ml) kókuszolaj
* 1/4 csésze (60 ml) növényi tej
* 4 ek. nádcukor
* 1,5 tk. sütőpor
* 1/2 tk. szódabikarbóna
* 1 ek. citromlé
* 2 tk. vanilin cukor
* egy csipet só
* 6-8 ek. eperlekvár
* 200 g friss eper
Elkészítés:
1. Készítsünk habot a csicseriborsó levéből egy robotgép segítségével.
2. Keverjük össze a liszteket a kukorica keményítővel, majd adjuk hozzá a nádcukrot, a vanilin cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, és keverjük össze.
3. Kanalazzuk óvatosan az aquafabához, majd adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat és a növényi tejet is.
4. Miután összekevertük, töltsük a masszát habzsákba, majd nyomjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
5. Süssük 180 fokon kb. 10-12 percig, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
6. Az eperlekvárt keverjük össze egy kevés vízzel, hogy könnyebben átitassa a babapiskótát.
7. Rétegezzük egy üveg tálba a piskótát, a lekvárt majd a mascarponet, amíg teljesen megtelik.
8. A legfelső réteghez szeleteljük fel az epret és helyezzük el a tetején.
@_veganflora_
Egy ellenállhatatlan vegán áfonyás sajttorta, melyel tuti nyerő leszel, bárkinek is készíted!
Ebben a sütireceptben a narancs minden részét felhasználhatod. Igen a héját is! Viszont csak kezeletlen, lehetőleg BIO narancsot használj!